У Кам’янці виборча комісія відмовила у реєстрації кандидатам від чотирьох партій

У Кам’янці виборча комісія відмовила у реєстрації кандидатам від чотирьох партій
Основною причиною відмови є неправильне оформлення або відсутність усіх документів, необхідних для реєстрації. Здебільшого, це - автобіографія. У ній не було відомостей про громадську роботу та наявність чи відсутність представницького мандату.

Під час засідання Кам'янець-Подільської територіальної виборчої комісії 30 вересня було прийнято 68 постанов, значна частина з яких – про відмову в реєстрації 75 кандидатам від чотирьох партій.

Комісія переглянула списки кандидатів у депутати міської ради від семи партій: Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», партій «Нова держава» та «Опозиційний блок», Радикальної партії Олега Ляшка, Блоку Петра Порошенка «СОЛІДАРНІСТЬ», партії «За конкретні справи» та «Української партії честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю».

Про це повідомляють на сайті Громадської мережі «Опора».

«Першими відмову в реєстрації отримали кандидати від «Української партії честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю». У відповідній постанові своє рішення комісія аргументує тим, що «подано документи, що не відповідають вимогам п. 2 та п. 4 ст. 38 Закону України «Про місцеві вибори», тож ТВК «вважає їх не поданими»» - йдеться в повідомленні.

Кандидата на посаду міського голови Кам’янця-Подільського Олегу Ткачу  не зареєстрували через відсутність усіх необхідних документів.

Читайте також: Хто хоче стати мером Кам’янця-Подільського?

Через ту саму причину відмовили також трьом кандидатам від місцевого осередку політичної партії «За конкретні справи». Не в повному складі зареєстрували список місцевої організації «Опозиційно блоку»: постанови з рішенням про відмову вручили двом висуванцям осередку, мотивуючи відсутністю усіх необхідних для реєстрації документів. З тієї ж причини не зареєстрували у ТВК і список із 37 кандидатів від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

Найчастіше «відсутнім документом» була автобіографія. У ній не було відомостей про громадську роботу та наявність чи відсутність представницького мандату. Комісія не вважає це помилкою або неточністю, навпаки - документ є не поданим.

З огляду на це Громадянська ОПОРА наголошує, що відповідно до ч. 6 ст. 27 ЗУ «Про місцеві вибори» членам виборчої комісії надаються проекти рішень комісії та необхідні матеріали, як правило, не пізніше останнього дня перед днем проведення засідання комісії, однак не пізніш як до початку засідання.

Крім того, згідно з ч. 2 ст. 46 ЗУ «Про місцеві вибори» рішення про відмову в реєстрації кандидата повинно містити вичерпні підстави відмови. 

Так, чи вичерпними були підстави для відмови у реєстрації кандидатів від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», з’ясовуватиме суд. Про це заявили обурені члени місцевого партійного осередку під час засідання ТВК. До речі,  1 жовтня представники цієї політичної сили влаштували мітинг протесту під стінами міської ради, під час якого звучали заяви про фальшування виборів і усунення від боротьби «найрейтинговішої партії».

Коментарі
keyboard_arrow_up