Вето на звільнення Савчука. Мер Кам’янця прокоментував скандальний інцидент

Вето на звільнення Савчука. Мер Кам’янця прокоментував скандальний інцидент
  • Вчора, 7 листопада, на сесії міської ради чинного заступника міського голови Савчука Вадима звинуватили у корупції.
  • Мер Кам’янця Сімашкевич Михайло назвав це “виставою” і наклав вето на звільнення з посади Савчука

Вчорашню бурхливу сесію міськради обговорюють ось уже другий день. Мер Кам’янця зібрав прес-конференцію сьогодні, 8 листопада, аби прокоментувати ситуацію, що склалась вчора. Нагадаємо, депутат Гурома Анатолій звинуватив заступника міського голови Савчука Вадима в корупції.

“Мітигнувальників” під стінами будівлі міської ради, Сімашкевич назвав “проплаченою групою”:

“Всі бачили, що приїхали люди з Черкас. Звичайно, що проплочені. Цю групу бачили наодноразово на різних відеозйомках, що вони їздять по всій Україні”, - каже Сімашкевич Михайло.

Всі матеріали передадуть правоохоронним органам для прийняття відповідного рішення.

“Якщо лікар, який приписував собі людей і брав гроші з міського бюджету, якщо це касир, якщо це начальник відділення погано дивився за своїми людьми, якщо це головний лікар - вони повинні бути притягнутими до відповідальності за чинним законом. Вчора ви всі бачили: в нас на сесії був 37 рік - без суда, без слідства звинуватили людей - це досить неприємно”, - каже мер Кам'янця - Подільського.

А поки - Сімашкевич підписав розпорядження про зупинення дії рішення сесії міської ради від 07.11.2017р. Таким чином, мер міста наклав вето на рішення депутатів. Але депутати тепер мають 14 днів. Упродовж цього терміну вони можуть ще раз зареєструвати проект постанови про відставку Савчука Вадима.

Савчук Вадим сказав, що досі із Гуромою Анатолієм конфліктів не мав:

“Да, я рахую, що це - рішення, яке політизоване. Але, якщо складуться так обставини (ред. - якщо 2\3 від усього складу депутатів ще раз зареєструють проект постанови), я буду відстоювати в судовому порядку”, - каже Савчук Вадим.

За розвитком слідкуйте із "20 хвилин".

Коментарі
keyboard_arrow_up