Кам'янчани підкорили фестиваль "Кіномедіа"

Кам'янчани підкорили фестиваль "Кіномедіа"
світлина зі сторінки фестивалю у facebook
  • Вчора, 24 лютого, у Києві відбулася церемонія нагородження учасників фестивалю "Кіномедіа".
  • Конкурсанти із Кам'янця повернулися додому із перемогами в конкурсі анімаційного кіно, у номінації "документальне кіно" та із гран-прі!

Фестиваль "Кіномедіа" загалом проходить вже увосьме. Талановита молодь із різних міст України робить кіно про журналістику. Якщо минулого року із Кам'янця - Подільського взяло участь троє студентів, що працювали над однією стрічкою, то у цьому році кам'янчан було ледь не половина від усіх учасників фестивалю. Із цього навіть жартували, що організаторам "Кіномедіа" дешевше би обійшлося зробити фестиваль у Кам'янці - Подільському.

Загалом із Кам'янця подали сім проектів. Немало, погодьтеся! Перемогли, щоправда, не всі.

У номінації "Документальне кіно" перемогу здобули студентки 2 курсу факультету української філології та журналістики КПНУ ім. І Огієнка Діана Грушанська та Юлія Бараболя.

Юлія Бараболя та Діана Грушанська

Дівчата зняли фільм про те, як сьогодні соцмережі замінюють живе людське спілкування. Студентки отримали сертифікат на 5 тисяч гривень. 

У спеціальному конкурсі анімаційного кіно від фестивалю "Кіномедіа" перемогу здобула Шептицька Іванна. Тема мультику  - "Медіаграмотність". У стрічці проілюстровано, чому медіаграмотність важлива для суспільства сьогодні. Переглянути мультфільм можна нижче:

Гран-прі теж у кам'янчанки!

Тетяна Ясінчук (третя зліва)

Колишня студентка-магістрантка факультету української філології та журналістики  КПНУ ім. І. Огієнка Тетяна Ясінчук створила мультиплікаційний фільм, що завоював найвищу нагороду фестивалю - гран-прі ( а це - 10 000 гривень)! 

Коментарі (1)
  • Олена

    Супер! В нас дуже талановита молодь. Гарні роботи.молодці
keyboard_arrow_up