Кам’янчани слухали світову прем’єру «Лісова пісня» (ФОТО)

Кам’янчани слухали світову прем’єру «Лісова пісня» (ФОТО)
  • Композитор Мирослав Волинський написав музику до опери "Лісова пісня" ще 30 років тому.
  • І саме у Кам’янці – Подільському та лише вчора, 6 липня, відбулася світова прем’єра опери.

Прийти послухати світову прем’єру вчора, 6 липня, завітали і молоді кам’янецькі музиканти, і досвідчені поціновувачі опери, і кам’янчани, котрі розуміють наскільки важливим є той факт, що світова прем’єра опери «Лісова пісня» відбувається саме у Кам’янці - Подільському в рамках ІІІ фествиалю "Опера в мініатюрі".

Серед присутніх – композитор Мирослав Волинський, який і створив музику до опери «Лісова пісня». Він сидів у першому ряді, перед сценою. Композитор переживав кожну ноту, кожне слово. Тихо собі підспівував. Потім журналістам «20 хвилин» він скаже, що почувається щасливим. Адже оперу Мирослав Волинський написав ще 30 років, і лише вчора, 6 липня, відбулася її світова прем’єра. І приємно, що вона відбулася саме у Кам’янці.

Композитор опери - Мирослав Волинський

«Лісова пісня» - це одна із найбільш романтичних історій в українській літературі. Головну роль, роль Мавки, виконала Олена Лютаревич. Парубка Лукаша, що закохався у Мавку, - Василь Сащук.

Олена Лютаревич та Василь Сащук

 До речі, не всі артисти, котрі були на сцені, - професійні співаки. Опера «Лісова пісня» складається з 3х дій. Музика - Мирослава Волинського, слова - Лесі Українки.

На сцені – тематичні  декорації: гілля верби, велике полотно із зображенням лісового пейзажу, соняхи та тин. Концертмейстри грають мелодію весняного пробудження, співаки відтворюють почуття героїв, передають їхній характер та настрій.

Микола Губчук

ДОВІДКА:

Мирослав Михайлович Волинський

  • Народився 17 лютого 1955 року у селі Підтесово Красноярського краю.

  • З 1956 по 1979 р.р. проживав в м. Івано-Франківську, де закінчив музично-педагогічний Факультет Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. З 1979 р. проживає у Львові.

  •  Дипломант Всеукраїнських конкурсів-фестивалів: Золотоверхий Київ та «Створімо сучасну патріотичну музику». Член Національної спілки композиторів України.Заслужений діяч мистецтв України.

  • Працює викладачем композиції Львівської середньої спеціальної музичної школи-інтернату ім. С. Крушельницької. 

Читайте також:

Коментарі (1)
  • Олена

    от жалко що не змогла прийти
keyboard_arrow_up