Перехід на літній час: як та коли кам’янчанам переводити стрілки годинників?

Перехід на літній час: як та коли кам’янчанам переводити стрілки годинників?
  • В останню неділю березня, тобто 26 березня, Україна перейде на літній час.
  • Стрілки годинників треба перевести на годину уперед.
  • Спати доведеться менше, але встигатимете більше.

В Україні переводять стрілки годинника  двічі на рік: в останню неділю березня традиційно переходять на літній час, а в останню неділю жовтня – на зимовий час. Цього року перехід на літній час припадає на 26 число, о третій годині ранку. Тоді  стрілки годинника переведуть уперед. Таким чином, якщо була третя година, то після переходу на літній час, це вже буде, відповідно, четверта. Спати доведеться менше, натомість встигнути зробити корисних справ вдасться більше.

До речі,  "Укрзалізниця" запевнила, що вже врахувала перехід на літній час у квитках. Про це йдеться на офіційному сайті «Укрзалізниці»:

«У квитках на поїзди формування ПАТ «Укрзалізниця» вказано вже відкоригований графік руху пасажирських та приміських поїздів. Тому мандрівникам, які запланували поїздки на цей вихідний день, а також тим, хто зустрічатиме на вокзалі друзів або гостей у понеділок 27 березня, варто бути уважними та вчасно привести у відповідність час свого годинника».

До слова, 6 років тому була спроба скасувати перехід на літній-зимовий час. Рішення це змінили через   через нарікання жителів Західної України (мовляв, уранці, коли треба йти на роботу, в школу чи дитсадок, там ще дуже темно надворі), а також через проведення в Україні футбольного Євро-2012, - інформує ТСН.

Дивіться також:

 

Коментарі
keyboard_arrow_up