“RespublicaFEST” триває. Як Кам’янець відривався у другий день фесту

“RespublicaFEST” триває. Як Кам’янець відривався у другий день фесту
  • У Кам’янці - Подільському триває фестиваль сучасного мистецтва та музики.
  • Другий день “RespublicaFEST” видався спекотним: було гаряче від божевільних танців “республіканців”, підривної енергетики музикантів та пекучого сонця.
  • Як Старе місто продовжує фестивалити - бачили журналісти “20 хвилин”.

Що ближче підходиш до Старої фортеці, то розумієш, що за кілька миттєвостей на тебе чекає найпотужніший фестиваль Поділля - “RespublicaFEST”. Уже всьоме ця подія перетворює Кам’янець - Подільський на осередок сучасної культури в усіх її екстравагантних та експериментальних проявах.

Очевидно, що людей сьогодні, 2 вересня, побільшало, на відмінну від вчора. “Підтягнулися” до фесту ті, хто не встиг відкрити “Respublic-у” на день раніше. Бадьорі й усміхнені, несучи рюкзаки на плечах, юнаки з дівчатами приєднуються до колективу “республіканців”. І вже після заходу сонця на території Нового замку (на валах) ніде яблуку було впасти.

Однією із особливостей таких фестивалів є те, що учасники хочуть і не бояться себе виражати: одягом, зачіскою, манерою поведінки, танцем.

Тут зустрінеш олдскульних фанатів року, які здіймають над головою кулак із витягнутими вказівним пальцем та мізинцем.

Є й  панянки, які розмахують своїм волоссям в такт шаленим барабанам.

Втома від попереднього фестивального дня не заважає учасникам продовжувати відриватися. Від їхніх шалених та диких танців у повітря здіймаються хмари пилу.

А розпочали другий день на головній сцені кам’янецький гурт “Me-Nots”. Відразу після місцевого колективу естафету перейняли вінничани “Space of variations”. Хлопці запалювали своєю потужною енергетикою.

“Space of variations”
“Space of variations”

Білоруси з “Дай дорогу” грали панк-музику, під ритми якої важко було втриматися, аби не пуститися до танцю.

“Дай дорогу”

Чоловічу міць продемонстрував знаний український гурт “Detach”.

“Detach”

А після закінчення виступу кожен шанувальник зміг отримати автограф від учасників гурту, сфотографуватися із ними або навіть обійняти.

“Detach” роздаються автографи, селфі та обійми
Хлопці з "Detach" кажуть, що "Respublica" унікальна завдяки своїй локації

“Порнофильмы” зібрали на виступ багато своїх прихильників.

"Порнофильмы"

Немало “республіканців” чекало на виступ популярного українського гурту “Антитіла”.

"Антитіла"

День на головній сцені закрила музика “Рэспублики Палины”.

Арт-двір

Арт-двір сьогодні зібрав шанувальників творчості “Small Depo”, “Krobak”, “Leo Mantis”, “The Вйо”, “Антоха МС”, “Vivienne Mort”.

"Krobak"

Важкий Тунель об’єднав поціновувачів музики колективів “Педаль Достоевского”, “IGNEA”, “DASH”, “Sectorial”, “Ансамбль Хреста Спасителя и Мать Сыра Земля” та “Злые морозы”.

“Педаль Достоевского”

Завтра - останній день останнього фестивалю “Respublica”. На учасників чекають виступи легендарного українського гурту “АННА”, гостей із Швейцарії “Death by Chocolate”, популярна виконавиця “daKooka”,  колектив “Жадан і Собаки”, епатажні “Пацики з Франека”.

Коментарі
keyboard_arrow_up