ТОП-6 подій минулого тижня у Кам’янці, які ви могли пропустити

ТОП-6 подій минулого тижня у Кам’янці, які ви могли пропустити
  • Упродовж 24 – 30 квітня у Кам’янці відбулося чимало подій.
  • Журналісти «20 хвилин» нагадають, чим жив Кам’янець – Подільський останній тиждень.

1.

24 квітня, у Кам’янці зайнявся гуртожиток Подільського державного аграрно-технічного університету. Зайнялася кімната на 4 поверсі. Мешканці вищих поверхів стали заручниками їдкого диму. Вогнеборці врятували 49 осіб.

Детальніше – читайте у матеріалі.

2.

26 квітня, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки Валерію Лізвінському. Пам'ятний знак встановили на фасаді загальноосвітньої школи № 15. Саме тут свого часу навчався військовий.

Читати більше – за посиланням.

3.

У цю пору скелі каньйону та стіни мурів Кам’янця щороку вкриваються сліпучо-жовтими пучками. Це - квіти  аурінії. У Кам’янці навіть є легенда про ці квіти.

Переглянути світлини, прочитати легенду і дізнатися більше про квіти аурінії – можна у матеріалі від «20 хвилин».

4.

Ви знали, що у Кам’янці – Подільському живе чоловік, що має колекцію із 1033 склянок? Зберігає їх чоловік у дев’яти скляних шафах. За 52 роки такого заняття кам'янчанин розбив лише 2 екземпляри. А нещодавно прізвище та ім’я колекціонера ввійшло до Книги рекордів України.

Ексклюзивний матеріал від «20 хвилин» читайте тут.

5.

Новина про те, що 12 лютого 2015 року у Кам’янці сталося жорстоке вбивство, сколихнуло всю країну. Понівечене тіло 26-річної кам’янчанки знайшли на смітнику. Так от, суд визнав 29-річного кам’янчанина винним у вбивстві. За ґратами вбивця буде до кінця життя.

Більше – читайте за посиланням.

6.

29 квітня, у Кам’янці – Подільському стартував фестиваль середньовічної культури «Форпост». Упродовж трьох днів тут можна було побачити на власні очі, як відчайдухи у лицарських обладунках змагаються у боях між собою. Журналісти «20 хвилин» теж відвідали фестиваль «Форпост».

Читайте публікацію тут.

Коментарі
keyboard_arrow_up