У Кам’янці – Подільському пройшов «Октоберфест»

У Кам’янці – Подільському пройшов «Октоберфест»

Жовтнева погода у Кам’янці вже встигла диктувати свої правила, основне з яких – танцюй що є сил, якщо не хочеш замерзнути. Така порада згодилося цими вихідними у Кам’янці, адже вчора, 9 жовтня, завершився «Октоберфест. Знову в небо!».  

Кам’янець – Подільський поправу заслуговує на звання української столиці фестивалів. Адже, що не вікенд – то якась масова подія, котра збирає чимало мешканців і гостей міста. От, цими вихідними пройшов шостий фестиваль «Октоберфест». На тиждень раніше – військово-історичний - «Schola militaria». А вже на кінець поточного робочого тижня до Кам’янця – Подільського приїдуть театрали, бо на 14-17 жовтня запланований фест «Комора».

Лише вчора завершився фестиваль «Октоберфест». З 8 по 9 жовтня площа Польський ринок перетворилася на майданчик для відпочинку гостей міста та його мешканців.

Погода тими днями змушувала одягатися тепліше. Проте светри й куртки аж ніяк не заважали танцювати.

Для того, аби зігрітися, відвідувачі фесту смакували кавою, медом, і, звісно ж, пивом.

Хоч й «Октоберфест» і асоціюється із хмільним, у Кам’янці на фестивалі яток із цим напоєм було не так багато.

Віктор Годний на тлі спеціально облаштованої до фестивалю фотозони

- Пиво є. Дві приватні броварні. Це більш як гастрономчно-пивний фестиваль. Бо в Кам’янці він один раз спробував бути пивним. Але, по-перше, тоді це і відпочинок досить своєрідний. А по-друге, ми - культурне місто, і маємо щось культурне пропагувати. Багато кави, сиру, межовиків багато цього разу приїхали, - каже Віктор Годний, відповідальний за внутрішню програму фестивалю. -  Більшу зробили кількість точок відпочинкових для людей, зробили фотозону тематичну, кілька майстер-класів по периметру для дітей. Цього року пробуємо робити силові змагання, щоб популяризувати силовий спорт. Гурти запрошували, в основному такі, що приходили місцеві. Хоча, я дивлюся, що відсотків 80 – це приїжджі.

Те, що гостей було чимало, помітно було, коли туристи зачаровувалися красою Старої фортеці з оглядового майданчика та спостерігали за вечірніми польотами повітряних куль.

Пройшли й змагання силачів.

Кам'янчанка Інга продемонструвала красиву жіночу силу, взявши важкезні гирі.

На фестиваль приходили сім’ями.

Кожен намагався тут знайти забаву до душі.

Коментарі
keyboard_arrow_up