Активно й спортивно у Кам’янці відкрили турсезон-2017 (ФОТО)

Активно й спортивно у Кам’янці відкрили турсезон-2017 (ФОТО)
  • Велозабіг, рекорд України, ТУРатлон, виступи акробатів, американський футбол, спортивні танці із Амадором Лопесом під Ратушею – це далеко не все, що підготували до відкриття туристичного сезону у Кам’янці.
  • Цьогорічне гасло свята – «Кам’янець активний, Кам’янець спортивний».
  • Журналісти «20 хвилин» бачили, як відкривали турсезон-2017 у Кам’янці – Подільському.

Щороку тематика відкриття туристичного сезону – різна. Минулого року, наприклад, відкривали сезон у стилі «ретро». Цьогоріч – спортивна тематика. Журналісти «20 хвилин» запитали в Альони Куземи, директора департаменту гумполітики у Кам’янці – Подільському, чому саме спортивний лейтмотив свята?

«Тому, що бути здоровим - це  бренд. Активний відпочинок зараз набирає дуже великих обертів. Тому, що на це є попит. Тому, що туристи, які приїжджають в місто, віддають частинку часу для того, щоб довідатися про історію Кам’янця  - Подільського. Але разом з тим, це вікова категорія – до 35-40 років – це люди досить активні, люди, які бажають не сидіти на місці. А Кам’янець: його природа, його каньйон, околиці – вони  всі покликані для того, щоб тут не тільки сидіти і насолоджуватися, а разом з тим здобувати позитивні емоції в рухові, в драйві, в активностях. Тому – «Кам’янець активний, Кам’янець спортивний», - каже Альона Кузема.

День відкриття турсезону стартував із ТУРалону.

Спортсмени випробовували себе на витривалість, силу та спритність.

 Річкою, каньйоном, на велосипеді: як у Кам’янці пройшов перший ТУРатлон 

У Старій фортеці стартував фестиваль експериментальної археології «Археологічний пікнік».

Там кожен мав змогу спробувати себе у ролі дослідника-археолога.

Щороку Кам'янець – Подільський фіксує нові рекорди. У 2017 році їх буде аж два. Перший відбувся сьогодні, 22 квітня.

1488 людей одночасно стрибали через скакалку.  Це новий рекорд України.

Подивитися, як встановили кам’янчани новий рекорд – можна у матеріалі.

Завтра, 23 квітня, фіксуватимуть ще один рекорд – «Найбільша кількість людей, що одночасно займаються йогою». Тож, не пропустіть!

Відбувся матч із американського футболу в рамках першого туру Чемпіонату України. Кам'янецькі "Титани" грали із "Орлами" з міста Здолбунів. 

Відразу після того, як зафіксували рекорд, учасники долучилися до масового забігу. Від стадіону ім. Тонкочєєва бігли  до Ратуші у Старе місто.

За таким же маршрутом їхали велосипедисти.

На площі Польський Ринок акробати демонстрували трюки, від яких перехоплювало подих.

Уже під вечір, Амадор Лопес, відомий українсько-венесуельський хореограф, разом із учасниками фествиалю "Перлина Поділля" підготували флешмоб.О 16.00 годині розпочалося офіційне відкриття турсезону.  Свято продовжуватиметься ще завтра, 23 квітня. Програму можна проглянути тут.

Коментарі
keyboard_arrow_up