ТОП- 8 подій тижня у Кам’янці - Подільському, які ви могли пропустити

ТОП- 8 подій тижня у Кам’янці - Подільському, які ви могли пропустити

Кам’янець – Подільський, як завжди, невпинно живе своїм стрімким соціальним життям. За останні сім діб у Кам’янці сталося чимало вагомих та актуальних подій. Було те, що приковувало погляди сотень жителів, а також траплялося таке, що змушувало морщити носа. Тож, якщо ви раптом пропустили котрусь із важливих подій міста, традиційна підбірка від «20 хвилин» нагадає вам, чим жив Кам’янець з 30 січня по 5 лютого 2017 року.

1.
У Кам’янці планують реалізувати кругове перехрестя. Розміщуватиметься воно на перетині проспекту Грушевського та вулиці Північна. Журналісти «20 хвилин» дізналися, у скільки оцінено проект за попередньою інформацією. Та чи вирішить реально ця кругова розв’язка проблеми – будемо бачити лише згодом. А детальніше– у матеріалі.

2.
Завжди можна захоплюватися й одночасно чудуватися із того, наскільки люди можуть бути талановитими. Для того, аби підтвердити фактом ці слова, далеко йти не треба. У Кам’янці студенти-реставратори К-ПНУ ім. Огієнка захищали свої магістранти роботи, котрі полягали у тому, аби повернути до життя рідкісні старовинні полотна. Окрім того, кожен студент понад рік працював над авторською копію відомої картини. Естетика мистецтва та наполегливості – у публікації від «20 хвилин».

3.
Тільки й мови було про те, що у кам’янецьких маршрутках вартість проїзду може піднятися до 6 гривень. Мешканців міста ця новина зачепила не на жарт. Створили петицію. Та набрала понад 250 голосів. Петицію розглянули на сесії міської ради. Автор тексту звернення Світлана Мельник пояснила, чому на думку кам’янчан, 6 гривень – то надто завищена вартість проїзду. Мер міста Михайло Сімашкевич запевнив, що ціна на проїзд у громадському транспорті Кам’янця, якщо й підніметься, то лише до свого максимуму – 4, 50 гривень. Але й ця вартість не є остаточною! Як воно буде насправді - подивимося згодом. Більше – тут.

4.
Однією із найбільш актуальних та обговорюваних тем України – є львівське сміття. Для мешканців Кам’янеччини ця тема була далекою, поки не торкнулася особисто. На сміттєзвалищі села Довжок, що за 10 хвилин їзди від Кам’янця, хтось скинув 40 тонн сміття. Здається, логічно, адже й там непотребу місце. Але мешканці села переконані, що те сміття не їхнє, а завезене із культурної столиці України. Журналісти «20 хвилин» були на місті «сміттєвого злочину».

5.
Зник 17-річний студент. Поліція розшукує хлопця, котрий ще вранці 31 січня пішов із дому, і досі звістки про нього немає. Правоохоронці просять небайдужих допомогти у розшуку Баришпольця Костянтина, студента Кам’янець – Подільського коледжу харчової промисловості.

6.
Війна на Сході країни триває. Кошти вичерпуються, а потреби українських військових – ні. Для того, аби бодай трохи допомогти захисникам в зоні АТО, кам’янецька молодь організовує благодійний аукціон побачень. Таким чином допомогти може абсолютно кожен (кому виповнилося 16 років). Детальніше читайте у публікації.

7.
Жахлива втрата… Війна невблаганно забирає сотні людських життів. У боях під Авдіївкою загинув наш земляк, десантиник Заремський Анатолій. У нього залишилося двоє дітей.

8.
Кам’янець не спить. Місто активно долучилося до всесвітнього флешмобу "22 Pushup Challenge". Школярі, військові, громадські активісти та атлети, режисери підтримали акцію. 

Коментарі
keyboard_arrow_up