Як Кам’янець відзначав День міста (ФОТО)

Як Кам’янець відзначав День міста (ФОТО)
  • Скільки років Кам’янцю – Подільському достеменно не знає ніхто. Проте наприкінці кожного травня Кам’янець гучно відзначає День міста.
  • Як Кам’янець святкував День свого народження у 2017 році – бачили «20 хвилин».

Аваіція та повітряні кулі, відкриття музею та виступи іноземних колективів, показ колекції обягу та літературні читання - так відсвяткував Кам'янець свій День народження у 2017 році. Журналісти "20 хвлиин" бачили, як Кам'янець відзначав День міста і вже готові про це розповісти читачам.

Спеціально до Дня міста "20 хвилин" запустили фотоконкурс "Люблю свій Кам'янець". 

Повітряні кулі, з якими часто асоціюють Кам’янець, почали свої польоти раніше, ніж стартувало святкування Дня міста. Ще 19 травня кам’янчани та гості міста були свідками, як небо було всіяне різнобарвними аеростатами. Картина надто заворожувала, коли кулі літали під час заходу сонця.

Кожен, хто захоплюється авіацією, від самого ранку 20 травня був на території аеропорту у селі Кам’янка. Там проходив другий фестиваль малої авіації.

Старт святкування Дня міста проходив у Євросквері. Тут зібралися представники міст-партнерів, яких запросили на День народження Кам’янця. Привітали із Днем міста кам’янчан і народні колективи  із Польщі, Сербії та Литви. Вони також виступали у сквері Гунські криниці, в рамках фестивалю «Острів семи скарбів».

До Євроскверу зібрали учнів та студентів ледь не з усіх навчальних закладів міста. Були присутні також учасники танцювальних колективів, а ще - іноземні гості, представники влади. Усі вони утворили довжелезну колону, котра попрямувала від Євроскверу до площі Польський ринок. Адже саме там була запланована офіційна частина святкування Дня міста.

На сцені біля Ратуші пройшов концерт за участі місцевих ансамблів та колективів.


З вітальним словом до кам’янчан звернулися й представники влади та іноземні гості.



Учасники фесту «Острів семи скарбів» ще й на сцені біля Ратуші співали польських, сербських та литовських пісень, і танцювали під запальну музику.

Кам’янець також намагається слідкувати за останніми тенденціями  світі моди. Гостям та жителям міста презентували нову колекцію одягу, а також показали .які зачіски сьогодні у тренді.

У затишному дворику «НІАЗу» відбулися літературні читання. Кожен охочий, попередньо зареєструвавшись, мав змогу почитати щось із власного поетичного чи прозового доробку, або поділитися зі зразками добірної літератури відомих авторів.

А ще у Кам’янці до Дня міста офіційно відкрили музей мініатюр «Замки України».

Загалом відсвяткувати День народження Кам'янця - Подільського було чимало. Тут кожен намагався знайти собі щось до душі – смаколик, розваги на атракціонах, хенд-мейд дрібничку, прикупити вишиту сорочку, ексклюзивні декоративні речі.

Коментарі
keyboard_arrow_up