Від знищеного блонду до розкішного волосся: історія однієї волосяної маньячки

 Всім привіт! На перший погляд моя історія може здатися досить простою та банальною: поступивши на перший курс університету я вирішила поексперментувати із відтіночним бальзамом та вщент зруйнувала своє волосся.

Але згодом цей випадок докорінно змінив моє життя: навчена гірким досвідом, я серйозно зайнялась відновленням своїх локонів і змогла не просто врятувати їх, а й відростити волосся до талії.

Знайомі позаочі називають мене "волосяною маньячкою" - за два роки догляду за волоссям я вивчила все про склади шампунів, домашні маски та способи пришвидшення росту волосся.

Але спочатку невеличка передісторія. 

До 17 років я була власницею красивого волосся попелястого відтінку. Щодо догляду  зовсім не заморочувалася: мила просто шампунем, зрідка бавилась із бальзамом. Але  здоровому волоссю цього було цілком достатньо. 

Фарбування ніколи не входило в мої плани: я любила свій натуральний колір. Проте в університеті подружки звідусіль підбивали спробувати "безпечні" відтіночні бальзами: мовляв, це ж не фарба, змиється.

І щоб ви подумали? Моє прекрасне світло-русяве волосся вмить стало яскравочервоним! 

Але я, в силу своєї дитячої наївності вірила, що все це тимчасово, бальзам обов"язково змиється і все стане на свої місця. Кефір, господарське мило та інші безглузді засоби абсолютно не допомогли і я зважилась на фарбування.

Не скажу, що для мене це рішення було легким. Шляхом двох освітлень майстер все ж змогла вивести мене у білявку, та звісно ж, не таку натуральну як раніше.

Справжнє жахіття почалося десь через півроку: моє волосся безжально ламалося посередині довжини! А якщо врахувати момент, що я додатково спалювала його термоприборами - стану "мочалки" було просто не уникнути.

Я переглядала старі фото і ледве стримувала сльози: як один пекельний відтіночний бальзам міг так зіпсувати мене? А за вікном у цей час падав сніг і наближася Новий рік...

Я добре пам"ятаю своє новорічне бажання: хочу довге і красиве волосся.Все!  І маленьке диво трапилось уже наступного ранку.

В одній із соціальних мереж я знайшла спільноту із дівчат, які ж так божевільно прагнули відростити довге волосся. Вони ділились секретами догляду, відгуками на ті чи інші засоби, своїми успіхами. 

Я отримала нереальну дозу натхнення і вирішила зазирнути глибше: відкрила наукову літературу і ознайомилась із чого складається наше волосся, які елементи призводять до сухості/ламкості, як "розбудити" волосяні цибулини і розігнати ріст.

Потоки нової інформації заполонили мене. Я мов божевільна кинулась все пробувати на своєму волоссі. За рік шаленої ейфорії мої полиці у ванній були заповнені найрізноманітнішими засобами. Та згодом я охолола і змогла прийти до свого збалансованого догляду.

Отож, якщо вам цікаво дізнатися про типи та структуру волосся, причини ламкості і повільного росту і врешті секрети розкішної шевелюри - ласкаво прошу! А вже в наступному пості я розповім про правильні етапи догляду за волоссям. 

 

Тож до наступних зустрічей :)

 

Коментарі (1)
  • Олена

    вже чекаю на наступний блог!
Фен та утюжок: чи справді все зло від них?

   У цьому пості я хочу розвіяти міф про шкідливість фену та утюжка. Та навіть більше, навчити вас використовувати...

Весняне випадіння волосся: коли бити на сполох?

    Всім величезний привіт))) Мабуть, із приходом весни ти почала помічати на розчісці більше опалих волосинок....

Вся правда про шампуні: а ти знала, чим миєш волосся?

Таке, здавалося б, просте запитання має свої підводні камені. Яку тільки "лапшу" на вуха нам не вішають вітчизняні виробники:...

Від знищеного блонду до розкішного волосся: історія однієї волосяної маньячки

 Всім привіт! На перший погляд моя історія може здатися досить простою та банальною: поступивши на перший курс університету...

keyboard_arrow_up