Події тижня у Кам’янці, що варті уваги

Події тижня у Кам’янці, що варті уваги
  • Пожежа в гуртожитку, звинувачення в корупції заступника міського голови, презентація електробуса…
  • Про ці та інші події детальніше дивіться у традиційній рубриці.

У Кам’янці 6 листопада горів гуртожиток Подільського спеціального навчально-реабілітаційного соціально-економічного коледжу. Вогнеборці врятували 150 студентів, серед яких були діти із фізично обмеженими можливостями, захворюваннями опорно-рухової та нервової системи, а також з психіатричними вадами.
 


ДТП. 7 листопада в Кам’янці по проспекту Грушевського автівка збила 18-річного кам’янчанина, який дорогу перетинав по пішохідному переході. Постраждалого із травмами доправили до лікарні.
 

 


На сесії міськради 7 листопада заммера Савчука Вадима депутат Гурома Анатолій звинуватив у корупції й запропонував звільнити з посади заступника міського голови. Але вже наступного дня мер Кам’янця Сімашкевич Михайло наклав вето на рішення.



Перший випадок в Україні, коли апеляційний суд звільнив із в’язниці «довічника». Ним виявся 43-річний Олександр Каверзін із Кам’янця. Його засудили на довічне ув’язнення за вбивство семи осіб. А 3 листопада апеляційний суд прийняв рішення випустити на волю “довічника”, бо “існує суттєва загроза життю і здоров’ю чоловіка”.


10 листопада, у Кам'янці відбувся бізнес-форум «Кам’янець відкритий для світу, Кам’янець відкритий для вас». У рамках форуму презентували екологічний електробус.
Пробіг електробуса без підзарядки тягових акумуляторів – до 300 км. Цей проект вартує близько  350 тисяч євро. Вже два роки електробус функціонує у Львові.  Виготовлений елетробус на ПрАТ «Концерн-Електрон». Розрахований на перевезення 100 пасажирів.




Актова зала коледжу ПДАТУ 12 листопада була забита вщент. У Кам’янці відбувся урочистий вечір, присвячений 500-річчю Реформації. Послухати “живої” музики та стати частиною урочистого вечора виявилося чимало охочих.

 


 

Коментарі
keyboard_arrow_up