Фестивалимо у Кам’янці! Що цікавого заплановано на 2017 рік?

Фестивалимо у Кам’янці! Що цікавого заплановано на 2017 рік?

Сьогодні відзначаємо перший день весни. А для Кам’янця – Подільського це означає, що сезон фестивалів не за горами. До речі, є вже програма заходів на 2017 рік. Фестивалити починаємо з квітня!

Після затяжної перерви, місто уже з квітня почне поринати у таку звичну вже атмосферу фестивалів. Ми нарахували 19 запланованих фестивалів, 1 чемпіонат, 1 турнір, 1 форум, офіційне відкриття турсезону та День міста. 

Якщо Київ - столиця України, Львів - столиця кави, то Кам'янець - Подільський, воістину, столиця фестивалів! Дивлячись на календар запланованих подій, подекуди здається, що днів замало, аби провести їх усіх. 

Активізуватиметься фестивальна естафету у Кам'янці вже з квітня. Маємо ще березень, аби підготуватися пірнати у вир кам'янецьких фестів та кликати друзів з інших міст.

Тож, у квітень до Кам’янця слід завітати, бо:



Пройде Чемпіонат України з перукарського мистецтва, нігтьової естетики та макіяжу. Подія запланована на 5 та 6 квітня включно. Організатори обіцяють, що цей чемпіонат стане справжнім святом краси. Ба більше, це чудова нагода справжнім модницям навчитися чомусь новому.



Ми уже неодноразово наголошували на тому, що Кам’янець – місто спортсменів та атлетів. І тому з 21 по 23 квітня у Кам’янці – Подільському пройде спортивний фестиваль «Зелений апельсин». Це чергова унікальна нагода продемонструвати містові та його гостям свої атлетичні можливості.



У цих же числах, 21-23 квітня, до Кам’янця – Подільського приїдуть журналісти, блогери та медійники із різних куточків України на ІІ медіа-форум. Минулого року такий формат дебютував у Кам’янці. Учасників було чимало, протре цьогоріч організатори сподіваються, що їх буде в рази більше.


А ще медіа-форум припадає на одну із найбільш очікуваних подій Кам’янця – офіційне відкриття туристичного сезону-2017! Він запланований на 21-24 квітня включно. Чотири дні для гостей та мешканців Кам’янця – Подільського організатори придумуватимуть різнопланові атракції, розваги та веселощі. Щороку відкриття турсезону є тематичним. Цікаво, що ж стане лейтмотивом події у 2017?



Накінець квітня, з 29 числа цього місяця по 2 травня, у Кам’янці – Подільському заплановане проведення мистецького фестивалю «Petromania». Митці та творчі люди з різних куточків країни  приїдуть до нашого міста, аби продемонструвати на що здатне мистецтво, усю його естетичну велич.



І у цих же числах, що  фестиваль «Petromania», з 29 квітня по 2 травня включно, Кам’янець – Подільський повернеться в епоху Середньовіччя, аби показати звитягу та мужність лицарів. У місті пройде Міжнародний лицарський фестиваль «Форпост». Щороку організатори цього фесту незвично міксують епохи – минулого року це було гармонійне поєднання середньовіччя (лицарі) та сучасне (байкери). Цікаво, що ж підготують його року?

І плавно перейдемо до фестивального травня у Кам’янці – Подільському.



Що ж то за фестивальний сезон у Кам’янці без кави? З 6 по 9 травня включно місто перетвориться на кавову столицю Поділля, адже традиційним уже є проведення фесту кави «Подільська турка». Саме тут може випасти нагода, що ви скуштуєте ідеальну каву або нарешті знайдете гармонійний трендовому напоєві смаколик.



У багатьох гостей міста, Кам’янець – Подільський асоціюється із повітряними кулями. Не дивно! Щороку фест повітроплавання збирає тисячі глядачів. Видовище справді заворожує. Цього року улюблений фестиваль пройде з 18 по 21 травня.



Кам’янець – Подільський – місто, де історично вплітаються сім різних культур: українська, польська, турецька, вірменська, литовська, єврейська та російська. А 19-21 травня, паралельно фестивалю повітроплавання у Кам’янці, пройде Міжнародний фест національних культур «Острів семи скарбів».



І завершить весняну фестивальну естафету – День Кам’янця – Подільського. Він припадає на 20 – 21 травня.



Літня фестивальна епопея стартуватиме із музичного заходу «Соборна фест». Запланований він на два дні: 3 та 4 червня. Центральна вулиця Кам’янця – Подільського перетвориться на цілісну музичну платформу.



Довгоочікуване повернення «Ретро-фесту». Кам’янець вбереться у строкаті штані й сорочки, вінтажні сукенки та зробить елегантні зачіски а-ля «стиляги». Готуватися до цієї події почали ще у 2016 році. «Ретро-фест» пройде у місті з 8 по 10 червня включно.



І  знову повернемося до середньовічної тематики. 24-25 червня у місті пройде Міжнародний лучний турнір «Кам’яна стріла».

Липневі фестивалі у Кам’янці.



Фестиваль оперного мистецтва та класичної музики «Опера в мініатюрі» уже двічі перетвори Кам’янець – Подільський на справжнісінький осередок елегантності, інтелігентності та вишуканості. Цього року фест класичної музики пройде з 1 по 8 липня! Цілий тиждень унікальних та грандіозних мистецьких подій!



Літо – то завше спека. Боротися із нею пропонують не сидячи під вентилятором чи кондиціонером. 29 та 30 липня у Кам’янці пройде фестиваль води та сімейного відпочинку «Ількові забави».



Останній літній місяць у Кам’янці буде не менш насиченим на події. З 20 по 30 серпня у місті пройде музичний фестиваль «Кам’янець Classic Fest». 10 днів кам’янчани та гості міста матимуть змогу насолодуватися музичним мистецтвом!



Паралельно із «Кам’янець Classic Fest» у місті вп’яте проходитиме  Міжнародний військово-історичний фестиваль «Остання столиця». Кам’янець покажуть таким, яким ви ще його не бачили. Подія запланована на 23-25 серпня.



А замикатиме літо і плавно проводитиме в осінь один із найдрайвовіших та масштабніших фестивалів у Кам’янці – Подільському – «Respublica». 4 дні якісної музики, мистецтва та творчості! Місто почне збирати «республіканців» з 31 серпня, а триватиме фест по 3 вересня.



Осіння фестивальна черга.



Вересень розпочнеться із фестивалю «Respublica», а продовжить тенденцію фест екстриму та авто-мотоспорту «Benzin», заразом і пройдуть змагання на Кубок України з мотокросу.



А з 29 вересня по 1 жовтня у Кам’янці пройде фестиваль «Schola militaria», в основі якого – військово-історична реконструкція.



Другий осінній місяць стартуватиме із фестивалю повітроплавання «Золота омега», що відбудеться з 4 по 8 жовтня. Це видовище надихає та завжди збирає тисячі відвідувачів.



А ще 7 та 8 жовтня у Кам’янці пройде фестиваль пива «Октоберфест. Знову в небо».



Втретє Кам’янець перетвориться на суцільну сцену, адже 19 – 22 жовтня пройде третій театральний фестиваль «Комора». Як показує практика, фест збирає  чимало прихильників акторського та режисерського мистецтва. Тим паче, коли це у Кам’янці за три дні показували чи не 20 вистав!?


У листопаді, пройде лише один фестиваль мистецьких родин «Родослав». Заплановано на 4 та 5 листопада.



Зима фестивалями не така багата, як весна й літо, але не менш яскрава! 19 грудня у Кам’янці пройде фест художньої творчості та виконавського мистецтва «Сяйво Калити». А ще з 19 грудня і аж по 19 січня 2018 року запланована новорічно-різдвяна акція «Від Миколая до Йордана».

А за деталями та програмами кожного фестивалю окремо слідкуйте разом із «20 хвилин».

Коментарі
keyboard_arrow_up